Select Page

Techniek, school en vrije tijd gaan hand in hand: dat bewijzen zes scholieren uit Zeeuws-Vlaanderen, het Black Lions Racing Team. Zij bouwen een elektrische kart om mee te doen aan de ERACUP.
De opdracht is duidelijk: Ben je scholier of student en tussen 14 en 21 jaar oud, bouw dan aan de hand van een bouwpakket een kleine, volledig elektrische racewagen: Chassis, motor, banden en dergelijke staan vast, op het bodywork mag het team helemaal los gaan. In mei, net na de eindexamens, staan de races gepland in Nederland, België en waarschijnlijk ook Groot-Brittanië.

Black Lions
Lars van Brussel en Niek Schlooz gaan samen met vier andere Zeeuws-Vlaamse scholieren uit de bovenbouw HAVO/VWO de uitdaging aan: samen vormen zij het Black Lions Racing Team. Helemaal blanco gaat de groep er niet in, want enkelen hebben ook meegedaan aan de Young Solar Challenge, waarbij een solarboot gebouwd moet worden. ‘We hebben allemaal een passie voor techniek en we willen allemaal de beste zijn,’ laat de club weten, ‘we hebben nu een grote schuur ingericht in Schoondijke en kunnen met de bouw beginnen.’ 

Sponsoren
Het bouwpakket alleen al kost minimaal €3500. Dan heb je de basis van je kart. Daarnaast moet er ook heel wat eigen materiaal ingestoken worden. En daarom zijn de jongens hard op zoek naar sponsoren. Dat moet lukken toch? Welk bedrijf in de regio wil wel een handje toesteken in verband met CO-2 vermindering en duurzaamheid? Als tegenprestatie wordt de kart bijvoorbeeld beplakt met het logo van je bedrijf.
Je kunt ook op persoonlijke titiel de scholieren steunen: via doneeractie.nl kan iedereen die dat wil een donatie doen. 

Subscribe To Our Newsletter

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!